logo_SBBDeventervoor_website.JPG

Welkom bij Bedrijventerrein
Beveiliging te Deventer

Collectief Cameratoezicht Bedrijventerreinen Deventer

Noodzaak en efficiƫncy

Uit de resultaten van de vragenlijst voor het behalen van ons Keurmerk Veilig Ondernemen blijkt de noodzaak voor cameratoezicht. In plaats van nodeloos rondrijden kan er door cameratoezicht worden aangestuurd op noodzaak. De efficiency door georganiseerd cameratoezicht biedt ons de mogelijkheid criminelen te volgen en vroegtijdige onraad te signaleren.


overzicht_beveiliging.png

De praktijk:

Deventer heeft gekozen voor een door de Stichting I-watch goedgekeurd Intelligent camerasysteem, het is de virtuele voordeur voor het hele gebied. Op alle toegangswegen komt een Kentekenherkenningcamera (ANPR Camera). Verdachte bewegingen binnen het gebied worden proactief gesignaleerd middels PTZ/Dome camera's, gericht op schade te voorkomen. De beelden zijn van hoogwaardige kwaliteit door glasvezelinfra.

Hoe is het toezicht georganiseerd?

De Stichting I-Watch (voorheen CrimiNee) is een gezamenlijk initiatief van Politie, ondernemers en gemeenten. Het is de toezichtruimte van Noord- en Oost-Nederland. De regie van het uitkijken van de beelden is gevestigd op het regionale politiebureau. Hierdoor is een rechtstreekse verbinding met de meldkamer van de Politie, de Brandweer en de GGD. De uitvoering, dus het directe bekijken van de actuele beelden, ligt bij de collectieve beveiliger. Opvolging van een incident ligt bij de collectieve beveiliger en indien noodzakelijk bij Politie, Brandweer, GGD en dergelijke.

Wie maakt dit mogelijk?

De gemeente Deventer heeft de opstartsubsidie verzorgd. De aanschaf van de benodigde apparatuur wordt bekostigd door: Bedrijvenparkmanagement Deventer , Ondernemersvereniging De Weteringen , Ondernemersvereniging Bergweide , Ondernemersvereniging Kloosterlanden , MKB Deventer , Veneberg Security en de Provincie Overijssel.

De jaarlijkse exploitatiekosten worden gedragen door Bedrijvenparkmanagement Deventer (hier dragen de drie ondernemersverenigingen weer aan bij), MKB Deventer en de deelnemers aan de collectieve beveiliging. Uitgangspunt is verbeterde veiligheid te bieden voor gelijkblijvende kosten (door vermindering van surveillance) en uiteindelijk, bij meer deelnemers aan de collectieve beveiliging, minder kosten per deelnemer.

En dit betekent voor u ook:

Schadelastbeperking door preventie van criminaliteit en daadwerkelijke veiligheid voor uzelf, uw medewerkers en klanten. Voor leden/ deelnemers van de genoemde belangenverenigingen: korting op verzekeringspremies tot 20% (o.a. bij Interpolis en Delta Lloyd). Daarnaast biedt het u voordelige aansluiting op breedband/glasvezel.

Meer weten of vragen?

Bel de parkmanager, Mark van Mast 06-10983746 of mail: m.vanmast@pmdeventer.nl

De (voorlopige) cameralocaties:

camera_posities_deventer.png