Welkom bij Bedrijventerrein
Bergweide te Deventer

BERGWEIDE ONDERNEEMT!

­Welkom op de site van ondernemersvereniging Bergweide. Bedrijventerrein Bergweide is het oudste bedrijventerrein van Deventer. Ruim 150 bedrijven zijn hier gevestigd. Ruim de helft heeft zich aangesloten als lid van onze vereniging. Bergweide is verdeeld in d­eelgebieden. Bergweide 1 en 2 zijn tegenwoordig bekend als het Havenkwartier. Bergweide 3 ligt naast het Havenkwartier en aan de andere kant van de Hanzeweg is Bergweide 4. Bergweide 5 is het gebied vanaf de sluizen richting A1 aan de kant van IJssel, waar onder andere AKZO is gevestigd. Sinds september 2001 is er een ondernemersvereniging actief.
Bedrijventerrein Bergweide is sinds november 2007 in bezit van het Keurmerk Veilig Ondernemen - Bedrijventerreinen.

Meldpunt incidenten en aangifte

Een korte lijn in samenwerking is er ook tussen de leden van de ondernemersverenigingen en de Politie Deventer. Ziet u iets verdachts in uw (bedrijfs) omgeving laat dit dan direct weten. Dit kunt u rechtstreeks doorgeven aan de brigadier van Politie, die sinds 1 juli 2009 speciaal voor de bedrijventerreinen is benoemd, Natasja Steneker. Geeft u per email door wat, waar en wanneer u iets geconstateerd heeft eventueel met signalement of kenteken van een voertuig. Wij willen graag weten wat er speelt in uw omgeving. natasja.steneker@ijsselland.politie.nl

Officiële aangiftes kunt u digitaal bij de politie Ijsselland doen op www.politie.nl

Meldpunt schade aan openbare ruimte

Is een lantaarnpaal beschadigd of defect, zijn er losse trottoirtegels, illegaal gestort vuilnis? Neemt u dan rechtstreeks contact op met het Gemeentelijke meldpunt via telefoonnummer 140570 (inderdaad zonder kengetal!)


Waarom een ondernemersvereniging?

De ondernemersvereniging treedt op als vertegenwoordiging van de bedrijven richting bijvoorbeeld lokale overheid, stroomlijnt de gedachten en ideeën van de leden en communiceert richting partijen.  
Verder is het voor de ondernemersvereniging van belang om de bedrijven op het bedrijventerrein te motiveren tot deelname aan de verschillende gezamenlijke initiatieven en te communiceren over de vorderingen en behaalde resultaten op dit gebied. De ondernemersvereniging doet er in ieder geval alles aan om zoveel mogelijk bedrijven te laten aansluiten. Hierdoor neemt de kracht van de vereniging toe en wordt het probleem van de zogenaamde ‘free riders’ (bedrijven die niet mee betalen, maar wel meeliften met de gerealiseerde initiatieven) beperkt.


Collectieve beveiliging Deventer

Ook op het gebied van veiligheid is Deventer vooruitstrevend. Politie, Brandweer, Gemeente Deventer, MKB Deventer, DKW, Bergweide, Kloosterlanden, De Weteringen, Kamer van koophandel en Veneberg Security werken samen om de Deventer bedrijventerreinen veiliger te maken. De coordinatie hiervan is sinds 1 januari 2009 ondergebracht bij Parkmanagement Deventer. Collectief cameratoezicht staat hoog op de agenda. Volgens planning wordt dit gerealiseerd in 2012.